logo songteksten.net

Jamie Saunders moet vier maanden brommen -2-

(Novum) - (Mededeling redacties: Update. Meer details vanaf tweede alinea.)

Jamie Saunders moet vier maanden de cel in. De jongere broer van zanger Ben Saunders is donderdag veroordeeld wegens meerdere mishandelingen. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een taakstraf en voorwaardelijke straf.

Naast de celstraf moet Jamie twee van zijn slachtoffers schadevergoeding betalen. Saunders, een voormalig vechtsporter, werd ervan beschuldigd tussen juni 2010 en februari vijf keer geweld te hebben gebruikt. Daarnaast kreeg hij het vorig jaar februari aan de stok met een stadswacht van de gemeente Hoorn. Jamie heeft de meeste feiten bekend.

De rechtbank achtte bewezen dat hij vijf mensen heeft mishandeld. Bij een zesde slachtoffer was er volgens de rechter sprake van poging tot zware mishandeling. De stadswacht is volgens de rechtbank door Jamie belemmerd in het uitvoeren van zijn functie, Saunders snokte het bonnenboekje van de man uit zijn handen en gooide het over een hek.

De opgelegde straf valt hoger uit dan de eis van de officier van justitie omdat de rechtbank Jamies verleden zwaarder mee laat tellen. Ook het feit dat Jamie geen spijt heeft betuigd, telt de rechter mee. Saunders zei tijdens de zitting dat hij vindt dat sommige slachtoffers hun verdiende loon hebben gekregen.

Gezien het letsel van de slachtoffers vindt de rechtbank een werkstraf niet passend. Naast de onvoorwaardelijke celstraf heeft Jamie ook een voorwaardelijke straf van twee maanden opgelegd gekregen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren