logo songteksten.net

Wyclef Jean hoopt nog op presidentschap

(Novum/AP) - Wyclef Jean heeft de hoop nog niet opgegeven dat hij president van Haïti kan worden. Berichten dat de 37-jarige Jean is afgewezen als kandidaat, ontkent hij stellig. Vrijdag maakt een achtkoppige kiescommissie de officiële lijst van verkiesbare kandidaten bekend.

Het bericht dat de Britse persdienst Reuters verspreidde is volgens Jean niet waar. Dat laat hij weten via Twitter. De persdienst berichtte op basis van een bron dat Jean niet verkiesbaar is, omdat hij niet aan de voorwaarden voor het presidentschap zou voldoen.

Haïti stelt onder meer als eis dat een kandidaat vijf aaneengesloten jaren in het land moet wonen. Jean deed dat alleen als klein kind. Ook maakte de zanger bekend het land in het Engels en Creools wil te willen regeren, terwijl de voertalen in de Haïtiaanse politiek Frans en Creools zijn.

Wyclef Jean stelde zich begin augustus officieel kandidaat voor het presidentschap in Haïti. De zanger wil het onderwijs, de banenmarkt, de veiligheid en de landbouw in het straatarme land aanpakken. De verkiezingen vinden 28 november plaats.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren