logo songteksten.net

Charly Luske leert musicalrol in 36 uur

(Novum) - Charly Luske heeft een flinke klus te klaren. De 31-jarige musicalster moet in 36 uur een nieuwe rol voor de musical We Will Rock You leren. Luske vervangt Martin van der Starre, die woensdagavond geblesseerd raakte tijdens een van de laatste repetities.

De 39-jarige Van de Starre, die de rol van Brit voor zijn rekening nam, scheurde zijn achillespees volledig af. Hij is inmiddels geopereerd, laat productiebedrijf Stage Entertainment vrijdag weten. De operatie lijkt geslaagd, maar hoe lang Van de Starre nodig heeft om te herstellen is nog niet helemaal duidelijk. Vermoed wordt dat hij enkele maanden uit de running is.

Tijdens de try-outs van de Queen-musical neemt Luske zijn rol over. "Ik ben ontzettend blij dat we Charly bereid hebben gevonden om voorlopig de try-outs te spelen in de rol van Brit", reageert producent Erwin van Lambaart. "Dit is een enorme klus, maar met steun van ons allemaal zal hij morgen de eerste try-out gaan spelen."

Een structurele oplossing voor de blessure van Van de Starre heeft het productieteam nog niet gevonden. "Charly is de vaste vervanger van hoofdrolspeler John Vooijs in de rol van Galileo", legt Van Lambaart uit. Volgens de producent zoeken hij en het creatieve team achter We Will Rock You nog naar een definitieve oplossing.

Luske heeft al ervaring met We Will Rock You, in Duitsland kroop hij in de huid van Galileo. De musical, waarin tientallen nummers van Queen zijn verwerkt, gaat op 3 september in première in het Utrechtse Beatrix Theater. De eerste try-out vindt zaterdag plaats.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren