logo songteksten.net

Tim Akkerman voelt zich absoluut geen musicalster

(Novum) - Tim Akkerman vindt dat het stempel musicalster totaal niet bij hem past. De 32-jarige zanger speelt de hoofdrol in de musical The Buddy Holly Story, die zondag in première gaat. "Nee, dank je", zegt Tim tegen Novum Nieuws op de vraag of hij zich een musicalster voelt.

"Het is totaal niet mijn ambitie", zegt de singer-songwriter over musicals. Hij vindt dat de muziek- en musicalwereld soms naast elkaar passen. "Ik smijt de deur niet dicht, maar ik sta niet te popelen om allerlei producties op me af te krijgen."

Akkerman besloot de rol toch aan te nemen, onder meer omdat de muziek van Buddy Holly hem zo aanspreekt. Ook heeft hij van onder anderen Frans van Deursen hulp gekregen met het acteren. "Ik vind het mooi, ik voel me nu als een amateurvoetballer in de Eredivisie."

Tims angst lag in het begin bij het acteren. "Ik dacht: is het niet een ver-van-mijn-bedshow? Het acteren was eerst wel onwennig, om je emoties erin te leggen zonder 'overacting'. Het acteren heb ik nu zo veel mogelijk als ik kan onder de knie."

Na zijn Buddy Holly-avontuur wil Akkerman zich graag weer richten op zijn muzikale carrière. "Ik wil graag een tweede album opnemen. Nu vergt Buddy Holly te veel energie. Misschien ga ik deze zomer de studio induiken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren