logo songteksten.net

HERH. Dries Roelvink leurt bij BN'ers voor bruiloft

(Novum) - (Herhaling van eerder artikel. verbetering in eerste zin)

Ben Cramer is niet de enige BN'er die door Dries Roelvink is gestalkt in voorbereiding op zijn huwelijk. "Ik had Gerard Joling gevraagd, maar hij kon niet en wil er ook geen gewoonte van maken voor collega-artiesten op te treden", doet Dries uit de doeken in een interview met Flair.

Roelvink hoopt nu Jan Smit te strikken voor een optreden op zijn trouwdag, 8 september. "Ik heb ooit eens voor zijn ex-schoonmoeder opgetreden, de moeder van Yolanthe. Jan vertelde toen dat zij mijn cd's meer draaide dan die van hem." Ben Cramer, die Dries op het oog had als trouwambtenaar, bedankte in februari voor de eer.

Jaren geleden liet ook René Froger Dries in de kou staan. "René had talent, maar hij was een beetje dik. Hij wilde mijn lijf hebben en ik zijn zangkunsten, dus sloten we een deal", herinnert Dries zich het begin van zijn carrière. "Ik nam hem mee naar de sportschool en overdag, als de kroeg van zijn ouders dicht was, repeteerden we daar samen." De twee bouwden volgens Roelvink een goede vriendschap op, die plots stopte toen Froger een platencontract tekende. "Toen hij doorbrak, voelde ik een soort afstand ontstaan. Ik was wel even van slag."

De 51-jarige Dries wilde de muziekwereld aanvankelijk bestormen met nummers à la Tom Jones. Van zanger Johnny Hoes kreeg Roelvink de tip een Nederlandstalig lied op te nemen. "Ik zong het met tegenzin, maar door de goede reacties ben ik commerciëler gaan denken. Inmiddels is het gewoon mijn genre." Over stoppen denkt Dries dan ook geen seconde na. "Ik heb amper een opleiding gehad, dus wat kan ik anders?"

Het commerciële denken is Dries niet verleerd. "Ik moet mijn naamsbekendheid, mijn merk, bewaken." Dat deed Roelvink onder meer door deel te nemen aan Ranking The Stars. "Ik heb heus wel door dat ik vaak het pispaaltje ben. Maar ik kan beter bij Ranking The Stars zitten en een heleboel stront over me heen krijgen dan dat ik er niet zit."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren