logo songteksten.net

Ruzie Het Goede Doel nooit uitgepraat

(Novum) - Het Goede Doel klapte in 1991 met ruzie uit elkaar, maar die ruzie is nooit uitgesproken. "Het is bijgelegd, maar nooit uitgepraat", vertelt Henk Temming, die Het Goede Doel met Henk Westbroek vormt, aan De Telegraaf.

"Westbroek weet waarom ik zo kwaad was. Dat is voor mij voldoende", zegt Temming, die in de jaren negentig de stekker uit de band trok. "Henk en ik waren gewoon heel verschillend. Nu nog trouwens. Ik houd van doorgaan. Henk is een fantastische harde werker, maar houdt ook heel erg van rust en vakantie."

Temming vertelt dat hij in 1991 het vertrouwen in Westbroek verloren was. "Destijds vond ik dat Henk steeds lakser werd. Hij kwam afspraken niet na en ik kreeg steeds meer het idee dat hij er een geheime agenda op na hield. Wanneer je zo intensief samenwerkt, moet je elkaar kunnen vertrouwen. En dat vertrouwen was toen weg."

Westbroek en Temming, die in de jaren tachtig hit na hit scoorden, kwamen elkaar de laatste jaren steeds vaker tegen. "Op de een of andere manier klikte het weer, voelde het vertrouwd. En we hebben nu ondertussen al weer twee albums gemaakt."

Wel blijven de verschillen tussen beide Henken bestaan. "Henk kan heel goed ruziemaken. Dat is ook de reden waarom hij de politiek is ingegaan en ik in de muziek ben gebleven. Ik kan beter samenwerken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren