logo songteksten.net

Gotye pakt twee Grammy Awards

(Novum) - Gotye heeft twee Grammy Awards in de wacht gesleept. De singer-songwriter maakte met Making Mirrors het beste alternatieve album. Zijn duet met zangeres Kimbra, de hit Somebody That I Used to Know, was de beste prestatie van een duo of groep.

Gotye won de prijzen tijdens de pre-telecast, de show rond de kleinere Grammy-categorieën voorafgaande aan de grote ceremonie. Ook de heren van The Black Keys pakten daar twee Grammy's: hun Lonely Boy was het beste rocknummer en El Camino werd uitgeroepen tot beste rockalbum.

Dj en producer Skrillex won drie gouden platenspelers, onder meer voor zijn remix van Nero's Promises. Zijn nummer Bangarang was het beste dancenummer en de gelijknamige plaat was het beste album in het genre dance/electro.

Ook Jay-Z, Kanye West en Mumford & Sons vielen in de prijzen. De drie behoren tot de grote kanshebbers met ieder zes nominaties. Jay-Z en West wonnen twee Grammy's voor hun duet Niggas in Paris, dat werd uitgeroepen tot beste rapnummer en beste prestatie in het genre rap. Mumford & Sons maakte de beste lange muziekvideo.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren