logo songteksten.net

Tim Knol knalt op Lowlands

(Novum) - De tweede dag van A Campingflight to Lowlands is zaterdag in een overvolle India-tent van start gegaan. De Nederlandse zanger Tim Knol wist het publiek nog voor het middaguur massaal naar het festivalterrein te lokken.

Terwijl veel nachtbrakers en bezoekers op een oor lagen of zich nog een keer omdraaiden, puilde de India-tent uit van wakkere muziekliefhebbers. De 20-jarige Knol speelde niet eerder voor zo'n groot publiek. Het plezier was dan ook van zijn gezicht af te lezen, niet in de laatste plaats omdat de 'Tim Knol is vet'-shirts het erg goed doen op Lowlands 2010.

De pret werd even later ook voor het minder wakkere publiek wat groter toen Tijl Beckand en Ruben van der Meer onder de noemer Lowlands Zingt samen met een koor de bezoekers een aantal meezingers voorschotelden. Veel roodverbrande hoofden lieten zich in de middag verleiden door onder meer Mumford & Sons, Typhoon & New Cool Collective en de Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow, die in een veel te drukke X-Ray stond.

De kleine loods, die enkele jaren geleden als podium voor beginnende bands en elektronische muziek in het leven werd geroepen, bleek dit jaar bij meerdere optredens te bescheiden voor de geplande artiesten. De Alpha-tent met punkband en oudgediende NOFX bleek juist te groot.

Er hingen vrijwel de hele dag dreigende grijze wolken boven het terrein in Biddinghuizen, maar uiteindelijk vielen er maar een paar druppels. De zon zorgde tussen de wolken door voor aardig wat hitte.

Zondag heeft Lowlands onder meer nog Queens of The Stone Age, Massive Attack en Hot Chip in de aanbieding.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren