logo songteksten.net

Helena Bonham Carter gaat Elizabeth Taylor spelen

(Novum) - Helena Bonham Carter heeft een nieuwe filmrol te pakken. De Britse actrice mag in de huid kruipen van de Amerikaanse Hollywoodlegende Elizabeth Taylor. Dat melden diverse Britse media.

Bonham Carter speelt de rol in een nieuwe BBC-film over het leven van de filmster en de liefde van haar leven, Richard Burton. De Britse acteur Dominic West neemt de rol van Burton op zich. De film gaat over de explosieve relatie van de twee en speelt zich af in de jaren tachtig, toen ze samen op het podium stonden.

Burton en Taylor trouwden tweemaal in de jaren zestig en in de jaren zeventig, maar tekenden ook twee keer de scheidingspapieren. Ze verschenen in 1983 op de planken met Private Lives. "Elizabeth was toen 51 jaar oud en nog steeds heel mooi", zegt Bonham Carter. "Ze hadden elkaar nog steeds nodig, maar het was zakelijk."

Vorig jaar was de Amerikaanse actrice Lindsay Lohan nog te zien als Elizabeth Taylor in de tv-film Liz & Dick. Ook die film, die door critici werd afgebrand, gaat over de relatie van Taylor met Burton.

De 47-jarige Bonham Carter is momenteel in de bioscopen te zien in de muziekfilm Les Misérables.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren