logo songteksten.net

Regen valt dan toch op Lowlands

(Novum) - De regen is zondag dan toch gevallen op A Campingflight to Lowlands. Twee dagen lang hingen er enorme grijze wolken boven Biddinghuizen, maar tot laat in de zondagmiddag bleef het op een paar druppels na vrijwel droog.

Hoewel het maar een korte bui betrof zochten veel mensen beschutting in de tenten of onder de doeken die rondom de eetgelegenheden waren gespannen. Naast optredens van onder meer Moss, Die Antwoord en The National was er ook op de rest van het terrein genoeg te beleven. Zo reed de 24-uurs tapeservice rond om de multifunctionaliteit van het plakband te bevorderen. Drie jongens, een busje en een heleboel tape verzorgden naar eigen zeggen onder meer gescheurde broeken, gebroken harten en te behaarde ruggen.

Ook het beeldende theater van Les Aquamens trok veel bekijks. Twee Fransen met omgekeerde vissenkommen over hun hoofd lieten zien dat het moeilijk communiceren is met barrières. Het waren vooral de rondzwemmende goudvisjes erin die bij velen een glimlach op het vermoeide gezicht toverden.

Wie nog niet moe genoeg was na twee dagen Lowlands kon aansluiten voor het gezamenlijk touwtjespringen of de georganiseerde kussengevechten, compleet met matrassenharnassen. Bezoekers die het allemaal niet meer aankonden zochten de rust op in de stiltetempel, een geluidsdicht fort bestaande uit strobalen.

Opvallend was het slechte telefonisch bereik waar, net als voorgaande jaren, veel mensen mee kampten. Gemiste oproepen of sms'jes kwamen vaak pas uren later aan. Enkele slimme Lowlandsbezoekers namen dan ook hun walkie-talkie mee naar het terrein. De rest was veroordeeld tot lange rijen bij de oplaadpunten van mobieltjes.

Toch is niet alles op Lowlands aan verandering onderhevig en werd er ouderwets gecrowdsurft bij Pendulum en werd, vooral in de Bravo-tent, het anti-rookbeleid massaal aan de laars gelapt. Zondagavond sluit Lowlands 2010 af met onder meer Queens of the Stone Age, Boemklatsch en dj Kees van Hondt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren