logo songteksten.net

Peter R. de Vries voert eigen verdediging

(Novum) - Peter R. de Vries maakt dinsdag geen gebruik van een advocaat tijdens zijn rechtszaak in Australiƫ. De misdaadjournalist werd vrijdag opgepakt in het land toen hij in contact probeerde te komen met een moordverdachte. De Vries is van mening dat hij de journalistieke criteria zelf het beste kan uitleggen.

De Vries en een medewerker van zijn tv-programma werden opgepakt toen ze aanklopten bij een Australische man die wordt verdacht van de moord op de 23-jarige Mariska Mast uit Hoorn. "Het resultaat was dat Chantal en ik in de cel belandden, terwijl die voortvluchtige, moordlustige man op de vlucht kon slaan", vertelde De Vries maandagochtend op Radio 538.

De Vries is ervan overtuigd dat hij volledig terecht handelde. "Wij hebben die man niet aangeraakt, we hebben hem niet beledigd, niet bedreigd. We wilden hem een brief overhandigen." De journalist en zijn medewerker werden opgepakt, omdat ze het verzoek van de politie om te vertrekken bij de woning van de man negeerden. Ze werden daarop 24 uur gevangen genomen.

De gang van zaken typeert De Vries als vernederend. "We moesten ons helemaal uitkleden, spierbuigingen maken en hoesten om te kijken of we 'down under' niets verstopt hadden. Dat zijn natuurlijk vernederende praktijken. We moesten ook dna afstaan, vingerafdrukken afgeven en er werd een mugshot gemaakt."

De Vries en zijn collega moeten dinsdagochtend plaatselijke tijd voorkomen. "Ik ga m'n eigen verdediging voeren. We zijn net de pleitnota aan het schrijven", vertelt hij. De misdaadjournalist vindt een advocaat niet nodig. "Ik vind het een hele simpele zaak. Het gaat vooral om journalistieke criteria. Ik heb het gevoel dat ik die zelf beter kan uitleggen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren