logo songteksten.net

Van Kooten en Bertolf stoppen voor hun hoogtepunt

(Novum) - Kasper van Kooten en Bertolf zijn niet van plan om na hun gezamenlijke theatertoer nog samen te werken. "Eigenlijk stoppen we voor ons hoogtepunt", vertelt Van Kooten aan Novum Nieuws. De twee maakten samen de cd Harde Noten. Het gelijknamige theaterprogramma gaat woensdag in De Kleine Komedie in Amsterdam in première.

Van Kooten en Bertolf leerden elkaar kennen in Amsterdam en ontdekten veel gemeenschappelijke interesses. "We ontmoetten elkaar steeds vaker, en het bleek dat we bijvoorbeeld dezelfde ergernissen op straat hebben en hetzelfde denken over politiek", vertelt Van Kooten. "Bertolf wilde dat mensen meer naar zijn teksten luisteren, en ik wilde dat mensen meer naar mijn muziek luisteren."

De 32-jarige Bertolf zag het wel zitten om het theater in te gaan. "Het theater trekt mij", vertelt de zanger, die onlangs zijn solocarrière beëindigde. "De mooie rode stoeltjes en het ruikt er lekker. En 'cabaret' doen vind ik heel uitdagend."

De singer-songwriter, die vorig jaar voor het eerst vader werd, geeft toe dat hij het 'doodeng' vond om op het podium te praten. "Maar het valt me nu honderd procent mee. Ik ben wel ergens doorheen gegaan, heb voor mijn gevoel echt iets overwonnen."

De 41-jarige Van Kooten benadrukt dat het duo eenmalig samenwerkt. "We doen één toer en maken één cd, en dat is het. Het is honderd procent zeker dat we in deze vorm niet meer samenwerken." De cabaretier is wel zeer tevreden over het resultaat van hun cd en theatershow. "Mensen kunnen het beste wat ze van ons apart kennen verwachten, maar dan dubbel zo goed."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren