logo songteksten.net

Paramore en The Killers op Pinkpop -4-

(Novum) - (Mededeling redacties: Update. Meer informatie over laatste namen, zevende alinea toegevoegd.)

Paramore en The Killers treden vrijdag 14 juni op tijdens Pinkpop. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

Ook artiesten als Andy Burrows, Kodaline en Handsome Poets staan op de eerste dag van het festival op het podium. Daarnaast heeft Pinkpop Netsky Live en Jimmy Eat World weten te strikken.

Ellie Goulding, The Gaslight Anthem, Miles Kane, fun. en Passenger staan de tweede dag op Pinkpop. Ook C2C, The Opposites, Thirty Seconds to Mars en Kings of Leon komen dan naar Landgraaf voor een optreden. Ook Blaudzun staat in juni op Pinkpop.

De derde en laatste dag van het festival staan onder meer The Vaccines, Alt-J en Die Antwoord op het Limburgse festival. Ook artiesten als Lianne La Havas, Grouplove en Ben Howard betreden dan het podium. Veel namen die woensdagmiddag bekend werden gemaakt, lekten in de ochtend al uit op internet.

Blaudzun staat ook zondag op het muzikale evenement, de muzikant liet weten 'ontzettend blij' te zijn op Pinkpop te mogen optreden. Voor Kensington is het optreden een 'droom die uitkomt'.

Woensdag werd voor de tweede keer de Jan Smeets Award uitgereikt. Pinkpop-oprichter Smeets reikte de prijs uit aan Stichting Popmuziek Limburg. "Ze moeten het geld besteden aan oefenruimtes van muzikanten", zei Smeets bij het overhandigen van de cheque van twintigduizend euro. Dit bedrag werd door Provincie Limburg verdubbeld.

De organisatie liet weten de komende tijd nog acht extra artiesten bekend te maken. Een daarvan werd alvast verklapt: ook Masters of Reality verzorgt een optreden.

Pinkpop vindt dit jaar plaats van 14 tot 16 juni, dit jaar niet met Pinksteren. De komst van onder meer Green Day, Queens of the Stone Age, The Script en Ben Howard werd eerder al aangekondigd. De kaartverkoop voor het festival start zaterdagochtend.

Laatst gewijzigd op: 11 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren