logo songteksten.net

Douwe Bob dolblij met optreden Pinkpop -3-

(Novum) - (Mededeling redacties: Update. Douwe Bob heeft titel van zijn debuutplaat bekendgemaakt. Laatste alinea aangepast.)

Douwe Bob Posthuma vindt het geweldig dat hij dit jaar op Pinkpop staat. De winnaar van De Beste Singer-songwriter van Nederland is echter zelf nooit op het festival geweest.

"Natuurlijk ben ik ontzettend blij, ik had het helemaal niet verwacht en ik ben nu al druk bezig met wat voor bijzondere dingen we daar allemaal op het podium kunnen doen", vertelt Douwe Bob aan Spits. "Ik kan me er alleen nog niet zo'n goede voorstelling van maken. Ik ben nog nooit naar Pinkpop geweest, namelijk."

Pinkpop was voor Douwe Bob te ver en te duur. "En ik was nooit zo'n festivalganger", aldus Posthuma. "Ik hou er niet zo van als ontzettend veel mensen om me heen staan. Maar dat zal vast heel anders zijn als ik zelf in het middelpunt van de aandacht sta."

Douwe Bob noemt Pinkpop de 'absolute top' van de festivals. "Vroeger zou ik in mijn broek schijten bij het idee, nu ben ik verslaafd geraakt aan optreden", vertelt de muzikant. "Optreden is voor mij nu het geilste wat er is."

Pinkpop vindt dit jaar van 14 tot en met 16 juni plaats in Landgraaf. Woensdag wordt een groot aantal optredende artiesten bekendgemaakt. Onder anderen Ben Howard en The Script werden al bevestigd.

Douwe Bob kan op Pinkpop nieuw materiaal laten horen. De zanger maakte woensdag bekend dat zijn debuutalbum in mei verschijnt. "Ik heb de afgelopen maanden heel veel geschreven", vertelt de 20-jarige Amsterdammer. "Ik kan niet wachten om het aan iedereen te kunnen laten horen."

Inspiratie voor zijn eerste plaat haalde Posthuma van ver. "Eigenlijk had ik al te veel nummers voor mijn debuutalbum, maar tijdens een trip naar Marrakech maakte ik er nog meer. Wat nu betekent dat het grootste deel van het album in Marokko is geschreven."

Douwe Bob heeft zijn debuutplaat de naam Born in a Storm genoemd. Dat heeft de zanger woensdag bekendgemaakt tijdens de persconferentie van Pinkpop. Het schijfje ligt 3 mei in de winkels.

Laatst gewijzigd op: 11 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren