logo songteksten.net

Oververmoeide Ernst Daniël Smid neemt rust

(Novum) - Ernst Daniël Smid gaat het de komende tijd rustiger aan doen. De operazanger voelde zich woensdagavond tijdens de musical Aspects of Love niet lekker, waardoor de voorstelling halverwege moest worden gestaakt.

"Ernst Daniël is voor controle naar het ziekenhuis gegaan", laat zijn management weten aan Novum Nieuws. "Hij is oververmoeid door de dingen die het afgelopen jaar zijn gebeurd. Het gaat nu weer prima met hem, maar hij neemt wel even rust. Waarschijnlijk een paar dagen."

De 59-jarige zanger en acteur verloor in september zijn vrouw Roos aan kanker. Twee weken na haar overlijden stond hij weer op de planken voor de première van Aspects of Love.

Smid liet vorig jaar weten naast de musical druk bezig te zijn om De 3 Baritons nieuw leven in te blazen. De muzikale groep, die naast Smid uit Henk Poort en Marco Bakker bestaat, werd eind jaren negentig opgericht. Eind vorig jaar mislukte een poging van de zanger om een klassieke versie van X Factor van de grond te krijgen.

Joop van den Ende Theaterproducties laat weten dat Aspects of Love donderdagavond gewoon doorgaat met Smids vervanger Hans Peter Janssens. In de voorstelling die woensdag werd afgebroken maakte Freek Bartels zijn debuut als Alex, oorspronkelijk een rol van René van Kooten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren