logo songteksten.net

Rapper Ja Rule naar andere cel voor belastingstraf

(Novum/AP) - Ja Rule is donderdag naar een andere cel overgeplaatst. De rapper mocht een gevangenis in New York, waar hij vastzat wegens illegaal wapenbezit, verlaten. Hij moet echter ook nog een straf uitzitten vanwege belastingontduiking.

De 36-jarige rapper, die vanwege zijn bekendheid extra werd beschermd in de New Yorkse cel, werd tot 28 maanden veroordeeld in die laatste zaak. Volgens zijn advocaat moet hij daarvan nog zo'n zes maanden brommen. Mogelijk mag hij de straf uitzitten in een zogeheten halfway house, een instelling waarin veroordeelden weer kunnen wennen aan de maatschappij.

Ja Rule zat vast sinds juni 2011, nadat hij een jaar eerder schuld had bekend aan illegaal wapenbezit. De politie vond een pistool in zijn auto nadat de rapper was aangehouden voor te hard rijden. In maart 2011 gaf Ja Rule toe dat hij geen belasting had betaald over drie miljoen dollar aan inkomsten.

De rapper kreeg in 2002 een Grammy-nominatie voor zijn album Pain is Love. Hij was met onder anderen Ashanti en Fat Joe te horen in nummers als Always on Time en What's Luv.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren