logo songteksten.net

Eerste Nederlandse nummer 1-hit One Direction

(Novum) - One Direction is er voor het eerst in geslaagd de toppositie van de Single Top 100 te bereiken. De Britse boyband komt deze week op nummer een binnen met de liefdadigheidssingle One Way or Another (Teenage Kicks). Jan Smit, die vorige week de toppositie bekleedde, zakt naar de zevende plaats.

De jongens staken Blondies One Way or Another en Teenage Kicks van The Undertones in een nieuw jasje voor de Britse liefdadigheidsinstelling Comic Relief. Het goede doel, dat op 15 maart weer Red Nose Day organiseert, zet zich in voor de armen.

Vorig jaar scoorde One Direction zijn eerste grote hit in Nederland. Live While We're Young bestormde de hitlijsten in oktober, maar kwam niet verder dan een derde positie. Hun tweede album Take Me Home, dat in november verscheen, bereikte wel de top van de Album Top 100.

Om de kosten te drukken namen de jongens de video bij One Way or Another zelf op tijdens hun tournee. Beelden van Harry, Zayn, Liam, Louis en Niall op een vliegveld worden afgewisseld met beeldmateriaal van de jongens in een hotelbed. Niall is zelfs onder de douche en in bad te zien. In de video is een gastrol weggelegd voor de Britse premier David Cameron.

Jan Smit voerde de hitlijst vorige week aan met zijn Hoop, Liefde en Vertrouwen. De Volendammer scoorde zijn achttiende nummer 1-hit met het nummer dat hij voor zijn stiefdochter Fem schreef.

De Album Top 100 wordt deze week aangevoerd door Nick Cave & The Bad Seeds, dat met de plaat Push the Sky Away binnenkomt op nummer een. Daarmee maakt de Australische band een einde aan de heerschappij van Sandra van Nieuwland. De zangeres, bekend van The Voice of Holland, stond acht weken op één met haar plaat And More.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren