logo songteksten.net

Grote musical even wennen voor Simone Kleinsma

(Novum) - Simone Kleinsma moet weer even wennen aan een rol in een grote musical. "Het vergt altijd wat hersengymnastiek om alle namen van acteurs, actrices, orkestleden en andere betrokkenen uit het hoofd te leren", vertelt de 54-jarige actrice, die de laatste jaren vooral in kleine producties te zien was, aan het AD.

"Inmiddels heb ik bijna iedereen onder de knie", voegt Kleinsma toe. Vanaf volgende maand is ze te zien als Moeder Overste in Sister Act. "Alleen blijf het worstelen met de namen van die nonnen. Die heten namelijk allemaal Maria, met toevoegingen als Roberta, Patricia, Theresia of Lazarus. Dat is lastig."

Hoewel Kleinsma last krijgt van kwaaltjes, peinst ze er niet over om te stoppen. "Ik ben volledig verslingerd aan het vak en kan het nog makkelijk aan. Ook al heb ik soms een beetje last van mijn rug. Slijtage vermoed ik, door al die jaren op het podium staan."

Haar echtgenoot, tv-regisseur Guus Vertraete, nam wel wat gas terug. "Guus heeft tijdens zijn loopbaan zo veel gedaan, dat hij zo langzamerhand een beetje is uitgewerkt", vertelt Simone. "Nee, hij zit echt niet achter de geraniums of iets dergelijks. Het is gewoon een kwestie van 'als je ouder wordt, dan neem je wat gas terug'."

Zelf schat Kleinsma in dat ze nooit afscheid neemt van het acteervak. "Stoppen zal ik waarschijnlijk nooit. Mij zullen ze echt van het podium moeten aftrekken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren