logo songteksten.net

Depardieu wil restaurant openen in Rusland

(Novum) - Gérard Depardieu is van plan een restaurant te openen in Rusland. De Frans-Russische acteur, die vorige maand een Russisch paspoort ontving van president Vladimir Poetin, gaat zich vestigen in de autonome republiek Mordovië. Dat meldt het Russische persbureau Interfax.

Depardieu heeft sinds zaterdag een adres in Saransk, de hoofdstad van Mordovië. De acteur staat ingeschreven op het adres van de directeur van het Russische filmfonds. "Hij is van plan een klein landhuis te laten bouwen en een restaurant te openen", vertelt een woordvoerder van de lokale overheid over Depardieu.

De acteur, die al een aantal restaurants in Frankrijk heeft geopend, gaat de komende dagen zijn nieuwe omgeving verkennen. "Ik vertel iedereen dat Rusland een open land met een rijke cultuur is", zou Depardieu hebben gezegd. De acteur is bovendien van plan Russisch te leren en grapte dat hij mogelijk de liefde van zijn leven ontmoet in Mordovië.

De 64-jarige Depardieu haalde zich eind vorig jaar de woede van de Fransen op de hals door te vertrekken uit het land vanwege een voorgestelde hogere belasting voor de allerrijksten. Het voorstel is inmiddels van tafel. Depardieu kocht voordat hij een Russisch paspoort kreeg een woning in België, vlak over de grens met Frankrijk.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren