logo songteksten.net

Adele fantaseert over grootste entertainmentawards

(Novum) - Nu Adele behalve een aantal Grammy’s ook een Oscar op zak heeft, begint ze te denken over de andere twee grote jaarlijkse Amerikaanse entertainmentprijzen. "Misschien maak ik ook wel een televisiespecial zoals Beyoncé heeft gedaan", vertelt Adele aan het Amerikaanse muziekblad Billboard.

Met zo'n tv-special zou Adele dan een Emmy in de wacht moeten slepen. Voor een Tony zal de Britse met theater aan de slag moeten. "Een Tony weet ik nog niet zeker. Misschien doe ik ooit wel een musical."

De Emmy, Grammy, Oscar en Tony worden gezien als de vier grootste Amerikaanse entertainmentawards. Slechts elf personen slaagden er tot nu toe in een EGOT te scoren. Zo sleepten onder meer Audrey Hepburn en Mel Brooks de vier prestigieuze prijzen in de wacht.

Alle EGOT-winnaars deden er jaren over om de prijzen in de wacht te slepen. Whoopi Goldberg en Richard Rodgers hadden zeventien jaar nodig om de awards te verzamelen, alleen Rita Moreno deed dat sneller. Zij verzamelde in zestien jaar een Emmy, Grammy, Oscar en Tony.

Adele is momenteel halverwege. De 24-jarige zangeres heeft al negen Grammy's verzameld en kreeg zondag een Oscar voor Skyfall, de titelsong van de gelijknamige Bondfilm.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren