logo songteksten.net

Plaat Ilse DeLange onder de hamer voor Pakistan

(Novum) - Ilse DeLange is een van de vele BN'ers die donderdag in actie komen voor Pakistan. Fans van de zangeres kunnen bieden op een platina plaat van het album 'Incredible'. De hoogste bieder mag zaterdag bovendien naar een concert van DeLange, waar hij de onderscheiding uit handen van de zangeres krijgt.

"Meestal krijg ik een platina plaat overhandigd, nu is het eens andersom", reageert Ilse. De onderscheiding, die een artiest krijgt als meer dan vijftigduizend exemplaren van een album zijn verkocht, wordt geveild tijdens het Radio 2-programma Tijd Voor Twee. Ter gelegenheid van de veiling schuift DeLange aan bij presentator Frits Spits.

De publieke zenders, RTL en SBS komen donderdag in actie voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan. Met behulp van de Samenwerkende Hulporganisaties proberen de omroepen zo veel mogelijk geld in te zamelen. Verschillende BN'ers nemen plaats in een belpanel dat telefonische giften aanneemt.

De actiedag wordt om 07.30 uur geopend door Marco Borsato. "De overstromingen in Pakistan hebben miljoenen mensen diep getroffen. Huizen zijn verwoest, oogsten vernield. Er is dringend behoefte aan voedsel, schoon drinkwater, medicijnen en onderdak", constateert de zanger.

Sophie Hilbrand en Joost Karhof presenteren donderdagavond een speciale thema-uitzending. Actie Voor Pakistan wordt rechtstreeks uitgezonden vanuit het audiovisuele archief Beeld en Geluid in Hilversum, dat wordt omgedoopt dot basiskamp. De opbrengst van de actiedag wordt tegen middernacht bekendgemaakt in Knevel & Van den Brink.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren