logo songteksten.net

Kiesraad: diskwalificatie Wyclef Jean definitief

(Novum/AP) - Wyclef Jean kan het presidentschap van Haïti uit zijn hoofd zetten. De rapper wil dolgraag de nieuwe leider van zijn geboorteland worden, maar werd door de kiesraad gediskwalificeerd als presidentskandidaat. Hij is van plan om in hoger beroep te gaan tegen die beslissing. Volgens een advocaat van de raad is dit echter helemaal niet mogelijk.

De advocaat stelt dat volgens een artikel in de kiesregels die in Haïti gelden, een beslissing van de nationale kiesraad niet kan worden aangevochten. "Dat is tijdverspilling", laat hij weten tegenover de Britse persdienst Reuters. "Het is dus een gesloten boek."

De 37-jarige Jean kreeg vorige week te horen dat zijn kandidatuur niet was geaccepteerd. De rapper zou niet voldoen aan de gestelde eisen, vermoedelijk zijn woonduur. Volgens de Haïtiaanse wet moet een presidentskandidaat voorafgaand aan de verkiezingen minstens vijf jaar achtereen in het land hebben gewoond. Jean en zijn advocaten lieten na de afwijzing direct weten in hoger beroep te gaan, maar hebben tot nu toe geen documenten ingediend bij de rechtbank.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren