logo songteksten.net

Frans Bauer wil Koningslied niet opdringen

(Novum) - Frans Bauer zet nog niet veel vaart achter zijn Koningslied. De volkszanger was maandag te gast in De Wereld Draait Door, waar hij een paar regels over vertrekkend koningin Beatrix uit zijn mouw schudde. "Maar ik heb er nog niet veel aan gedaan", biecht Frans op voor de camera van Novum Nieuws.

"Dat hele koningsgebeuren is toch iets waarvoor je gevraagd moet worden", licht Bauer toe. "Je moet het toch echt heel serieus nemen. Je moet jezelf ook niet opdringen aan Nederland, zo van: ik moet zo nodig iets schrijven."

Toch sluit Bauer niet uit dat hij koning Willem-Alexander toe gaat zingen. "Op het moment dat je een liedje hebt dat heel bijzonder goed is, is het het overwegen waard. Maar ik heb op dit moment nog niet echt het heilige idee. Maar misschien komt dat wel. Als het komt, moet het ook goed voelen."

Frans denkt niet alleen aan zichzelf. "Het moet ook voor heel Nederland goed voelen. Het is toch min of meer een lied dat van heel Nederland is." Bauer is gevraagd zich aan te sluiten bij de artiesten die op initiatief van Albert Verlinde aan een Koningslied werken. "Dat vind ik wel een heel leuk initiatief, misschien dat ik dat wel doe. Ik moet daar nog even mijn gedachten over laten gaan."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren