logo songteksten.net

Britten sturen Bonnie Tyler naar Songfestival

(Novum/AP) - Groot-Brittanniƫ heeft opnieuw een oudgediende van stal gehaald voor het Eurovisie Songfestival. Het land wordt in mei vertegenwoordigd door Bonnie Tyler. Vorig jaar stuurden de Britten met Engelbert Humperdinck ook al een routinier naar het liedjesfestijn.

De 61-jarige zangeres uit Wales vertolkt in Zweden het nummer Believe in Me, zo is donderdag bekendgemaakt. Tyler zegt in een verklaring 'vereerd en blij' te zijn het Verenigd Koninkrijk te mogen vertegenwoordigen. De zangeres is in Nederland vooral bekend van haar hits It's a Heartache en Total Eclipse of the Heart.

De Britten wachten al jaren op nieuw succes op het festival. De laatste overwinning stamt uit 1997 toen Katrina & the Waves won met Love Shine a Light. In de afgelopen tien jaar wist alleen Jade Ewen in 2009 een toptiennotering te bemachtigen. De Britten werden driemaal laatste.

Vorig jaar bracht Humperdinck met een voorlaatste plaats ook niet het gewenste succes. Hij wist slechts twaalf punten bij elkaar te sprokkelen.

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats op 18 mei. Groot-Brittanniƫ is als geldschieter meteen door naar de finale. Anouk moet zich namens Nederland in de dagen ervoor nog proberen te plaatsen met het nummer Birds.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren