logo songteksten.net

Jimi Hendrix en Josh Groban nieuw in albumtop -2-

(Novum) - (Mededeling redacties: Update. Meer informatie over Jan Smit in derde alinea.)

Jimi Hendrix en Josh Groban zijn deze week allebei vanuit het niets in de top drie van de Album Top 100 terechtgekomen. Hendrix, die in 1970 overleed, staat met zijn postume album People, Hell & Angels op de tweede plek. De derde plaats wordt ingenomen door Groban met het schijfje All That Echoes.

People, Hell & Angels bevat twaalf nooit eerder uitgebrachte nummers. Het merendeel van de muziek is opgenomen tussen 1968 en 1969.

De nummer een van de albumlijst wordt net als vorige week bezet door Jan Smit met Live in Ahoy - Jubileumconcert 2012. Ook in de lijst met muziek-dvd's gaat Smit aan kop, met dezelfde registratie van het jubileumconcert. "Deze week staan zowel mijn live-cd als dvd op 1 in de lijsten!", jubelt de zanger op Twitter.

In de lijst met bestverkochte singles hebben Macklemore, Ryan Lewis en Wanz stuivertje gewisseld met Pink en Nate Ruess. Thrift Shop van de eerste drie artiesten staat nu eerste, terwijl Pink en Ruess het met een tweede plek moeten doen. Rihanna en Mikky Ekko volgen met Stay.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren