logo songteksten.net

Google Glass herkent mensen aan hun kleding

(Novum) - De technologische bril Google Glass moet vrienden op basis van hun kledingstijl en lichaamshouding kunnen herkennen in een menigte. Een app, Insight genoemd, ontwikkelt 'visuele vingerafdrukken' op basis van kleuren, textuur en patronen in lichaambewegingen en kleding. Dat schrijven wetenschappers van de Amerikaanse Duke University in een onderzoeksverslag.

In de hightech bril van Google zit een ingebouwd scherm, camera en de mogelijkheid een internetverbinding te maken. Door meerdere foto's van een persoon te maken, kan een visuele vingerafdruk worden opgebouwd. Hierbij wordt niet gekeken naar het gezicht, maar naar eigenschappen van de kleding. De onderzoekers denken dat de kleur en het patroon voldoende zijn voor de software om personen te kunnen onderscheiden en herkennen.

De software werkt, maar is nog niet perfect. Zo heeft Insight volgens de onderzoekers nog moeite om in een drukke omgeving genoeg informatie te vergaren. Dat geldt nog sterker wanneer meerdere mensen dezelfde outfit dragen. Ze denken meer onderzoek te moeten doen voordat Insight op de markt kan verschijnen. Google wil dit jaar een eerste versie van Google Glass voor vijftienhonderd dollar op de markt brengen speciaal voor softwareontwikkelaars.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren