logo songteksten.net

Populariteit Professor Layton neemt af

(Novum) - De populariteit van de Professor Layton-reeks is flink aan het dalen. Dat blijkt uit verkoopcijfers van het Japanse marktonderzoeksbureau Media Create. In zijn debuutweek ging de nieuwe Professor Layton in Japan iets meer dan 130 duizend keer over de toonbank. In 2009 stond de teller nog op 306 duizend.

Het nieuwste deel in de puzzelreeks, Professor Layton and the Legacy of Civilization A, verscheen vorige week voor de Nintendo 3DS. Het puzzelspel neemt de tweede plaats in de Japanse verkooplijst in achter de actiegame Dynasty Warriors 8 voor de Playstation 3.

Het eerste deel in de serie werd in 2007 uitgegeven. Professor Layton and the Curious Village ging toen in Japan in een week tijd 136 duizend keer over de toonbank. Capcom maakte in augustus bekend dat Professor Layton and the Legacy of Civilization A het laatste spel in de serie is.

Het is niet bekend wanneer en onder welke naam Professor Layton and the Legacy of Civilization A in Nederland op de markt verschijnt. Het laatste spel, Professor Layton en het Wonderlijke Masker voor de Nintendo 3DS, kwam eind oktober uit.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren