logo songteksten.net

Digitale stripboeken krijgen achtergrondmuziek

(Novum) - Stripboekfabrikant Marvel is bezig zijn digitale stripverhalen voor tablets en smartphones te voorzien van achtergrondmuziek en geluidseffecten. Terwijl lezers van afbeelding naar afbeelding bladeren, past het geluid zich aan. Dat blijkt uit een presentatie van Marvel Digital waar Amerikaanse techweblogs over schrijven.

Het Amerikaanse bedrijf noemt de technologie Project Gamma. Het benadrukt dat nog altijd wordt gewerkt aan de techniek, die momenteel vooral gezien moet worden als een experiment. "We zijn niet bang om te falen. We willen laten zien dat we willen innoveren en de huidige ervaring willen verrijken", aldus topman Peter Phillips tegenover techweblog Techcrunch.

Marvel biedt al ruim tien jaar comics aan via internet. Na verschillende initiatieven werd in 2007 de mogelijkheid geboden om tegen betaling lid te worden van Marvel Digital Comics Unlimited en daarmee toegang te krijgen tot 2500 stripverhalen. Marvel Digital Comics biedt zijn verhalen onder meer aan voor Android-apparaten en de iPad.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren