logo songteksten.net

Killers grijpen naar hulpmiddelen in Ziggo Dome

(Novum) - The Killers hebben de Ziggo Dome in vuur in vlam gezet. De Amerikaanse rockers gebruikten naast hun muziek onder meer een lichtshow, ballonnen, confetti en vuurwerk om het Amsterdamse publiek te laten vergeten dat het een maandagavond was.

Frontman Brandon Flowers wilde dat de toegestroomde fans geen 'maandaggevoel' zouden hebben. "In ons hart is het vrijdagavond", zei de 31-jarige zanger tijdens het optreden. Naast het visuele spektakel wist Flowers ook met zijn stem alle hoeken van de Amsterdamse concertzaal te bereiken.

The Killers trapte af met Mr. Brightside, waarop het publiek direct vol mee begon te zingen. Hits als Spaceman, Read My Mind, Somebody Told Me en Human hadden geen introductie nodig. Nadat de eerste tonen waren gespeeld, reageerde het publiek al enthousiast en werd er luidkeels meegezongen.

Ook bracht Flowers, die in 2010 een tijdelijk uitstapje maakte als solozanger, hits van de nieuwste plaat Battle Bor ten gehore. Bij liedjes als The Way It Was en Flesh and Bone, die wellicht niet zo bekend zijn als de klassiekers, haalde de band onder meer laserstralen, gekleurde ballonnen en confetti uit de kast om fans te blijven boeien.

Het concert werd afgesloten met het nummer Battle Born, naar de gelijknamige cd die vorig jaar uitkwam. De bandleden lieten duidelijk zien dat ze uit entertainmentstad Las Vegas komen en eindigden letterlijk met een knaller. Na een groot aantal vuurbommen dook Flowers ten slotte het publiek in om de Amsterdamse menigte persoonlijk te bedanken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren