logo songteksten.net

Valve steekt geld in Piston-gamecomputer

(Novum) - Gamebedrijf Valve heeft een onbekend bedrag in de ontwikkeling van de Piston-spelcomputer gestoken. Dat heeft een woordvoerder van hardwarebedrijf Xi3 bevestigd tegenover het Amerikaanse gameweblog Kotaku. De Piston verschijnt eind dit jaar voor duizend dollar. Om te gamen wordt gebruikgemaakt van Valves gamedienst Steam.

De Piston is volgens zowel Xi3 als Valve niet de geruchtmakende Steambox. Die eigen gamecomputer van Valve is nog niet onthuld. De steun van Valve aan de ontwikkeling van de Piston zou dan ook alleen financieel zijn.

Dat de twee bedrijven los van elkaar werken, blijkt ook uit de keuze voor het besturingssysteem. Valve heeft zich in de afgelopen maanden meerdere malen negatief uitgelaten over Microsofts besturingssysteem Windows. Linux zou een goed alternatief zijn. Steam werkt op Windows, Linux en de Mac.

Ondanks Valves negatieve houding tegenover Windows wordt de Piston geleverd met het besturingssyteem van Microsoft. Wel beschikt de gamecomputer over de mogelijkheid iets anders te installeren. "Dat is het verschil. Wij bieden een keuze", zei de woordvoerder van Xi3 tegen het weblog.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren