logo songteksten.net

Nintendo komt met eigen Skylanders

(Novum) - In navolging van het succes van het avonturenspel Skylanders komt Nintendo met Pokémon-speelgoed dat tot leven gebracht kan worden in een game. De gamegigant komt eind april in Japan met het downloadbare spel Pokémon Rumble U voor de Wii U. Voor het spel zijn zeven poppetjes te koop. Dat schrijft het Japanse tijdschrift Corocoro.

Skylanders heeft Activision in iets meer dan een jaar tijd ruim een miljard dollar opgeleverd. Nintendo wil zijn product volgens het Japanse tijdschrift echter een stuk goedkoper maken. Pokémon Rumble U moet omgerekend tussen de vijftien en twintig euro kosten, terwijl de speelgoedpoppetjes grofweg twee euro per stuk zijn. Een Skylanders-basispakket, het spel inclusief drie poppetjes en speciale hardware, kost zeventig euro.

In het speelgoed zit een NFC-chip, waardoor data opgeslagen kan worden in het poppetje. Die data wordt uitgewisseld tussen het speelgoed en de spelcomputer. Steeds meer gamebedrijven volgen het voorbeeld van Activision. Naast Nintendo is ook Disney bezig met een soortgelijk spel. Disney Infinite laat speelgoed gebaseerd op Disney- en Pixar-films in een spel tot leven komen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren