logo songteksten.net

John Ewbank geeft gelijkenis Koningslied toe

(Novum) - John Ewbank geeft toe dat zijn Koningslied lijkt op een nummer van Matt Redman. Ewbank gaf dinsdag een voorproefje van het lied voor Willem-Alexander en Máxima. Vervolgens ontstond ophef omdat het nummer zou lijken op 10.000 Reasons van de Britse zanger.

"Het lijkt er inderdaad op", twitterde de Ewbank, die is aangewezen als hoofdcomponist van het Koningslied, over Redmans nummer, dat vorig jaar uitkwam. "Maar mijn stuk dateert uit 2005. Ik vond daar gisteren gelukkig de mp3 nog van." Ewbank komt woensdagavond in De Wereld Draait Door met het bewijs.

Ewbank is afgelopen nacht op onderzoek uitgegaan na de beschuldigingen van plagiaat. "Is toch irritant. Maar goed, kan gebeuren." Hij denkt niet dat Redman zijn nummer heeft gejat. "Maar dat het begin van die twee stukken erg veel op elkaar lijkt, dat kan dus gebeuren schijnbaar."

De liedjesschrijver werkte in 2002 ook al mee aan het huwelijkslied voor Willem-Alexander en Máxima. Toen schreef hij samen met Han Kooreneef de tekst van Lopen op het Water. De muziek componeerde hij toen niet zelf. Voor de melodie werd het liedje This Mystery van Troy Verges en Hillary Lindsey gebruikt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren