logo songteksten.net

Vrijdag voor de laatste keer msn'en

(Novum) - Vrijdag is de laatste dag dat gebruikers kunnen chatten via Windows Live Messenger. Het is dan bijna veertien jaar geleden dat Microsoft het programma, toen nog als MSN Messenger, lanceerde. Messenger-gebruikers moeten vanaf zaterdag gebruikmaken van Skype, dat Microsoft in mei 2011 voor 8,5 miljard dollar kocht.

Gebruikers die zaterdag willen inloggen, wordt de toegang tot de dienst geweigerd. Zij kunnen automatisch updaten naar Skype en daarbij de oude inloggegevens gebruiken. Live Messenger wordt dan automatisch van de computer verwijderd.

MSN Messenger werd in juli 1999 geïntroduceerd. Toen het op de markt kwam, had het zware concurrentie van bijvoorbeeld ICQ. Ook Yahoo! Messenger en AOL Instant Messenger (AIM) genoten in die tijd, vooral in de Verenigde Staten, grote populariteit.

In het begin kon er enkel gechat worden via het programma, maar verschillende updates introduceerden het versturen van bestanden, videochat, het gebruik van smileys en het spelen van spelletjes. In 2006 werd het programma omgedoopt tot Windows Live Messenger.

In de hoogtijdagen in 2009 maakten maandelijks 330 miljoen mensen gebruik van Live Messenger.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren