logo songteksten.net

Racoon wil tot in lengte van dagen doorgaan

(Novum) - Racoon is niet van plan om te stoppen. Gitarist Dennis Huige kan zich voorstellen dat de bandleden net als The Rolling Stones tot hun oude dag doorgaan, mits ze zich kunnen blijven vernieuwen.

"Alles draait om de liedjes", vertelt Dennis, die de vijftiende verjaardag van Racoon viert met jubileumshows en een verzamelalbum, aan Novum Nieuws. "Zolang we creatief blijven en nieuwe dingen kunnen doen, kan ik me voorstellen dat we tot in lengte van dagen door blijven gaan."

De gitarist kijkt vooral 'trots' terug op de afgelopen vijftien jaar. "Ik vind het hoogtepunt het feit dat we er nog steeds zijn. We hebben een soort muzikaal huwelijk", zegt hij. "We hebben van alles meegemaakt. Vooral successen, maar achteraf ook dieptepunten. Zo raakten we een keer een platencontract kwijt. Maar ik kijk vooral positief terug, de mindere periodes heb ik destijds niet als een echt dieptepunt beleefd."

Dennis geeft toe dat de muzikanten elkaar soms niet konden uitstaan. "Natuurlijk hebben we knallende ruzies gehad. We hebben één keer op het punt gestaan van: bekijk het allemaal maar. Dat was in 2000." De mannen speelden toen 160 keer per jaar. "En we woonden toen ook nog in één huis en we zaten de hele dag met elkaar in de bus. Toen hing Racoon echt aan een zijden draadje."

Huige droomt stiekem nog van een internationaal uitstapje. "Love You More kunnen we wel een popklassieker noemen, dat zou ik wel weer willen. Maar dan een wereldwijde klassieker."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren