logo songteksten.net

Jaap de Witte opgelucht over naderend afscheid 3JS

(Novum) - 3JS-gitarist Jaap de Witte is enorm opgelucht dat hij heeft besloten te stoppen met de band. De 58-jarige Volendammer, die vanwege een neurologische aandoening binnenkort zijn laatste show speelt, zegt er nu vrede mee te hebben. "De knoop was doorgehakt en er viel een gigantische last van mijn schouders", zegt hij maandag in het AD.

Volgens De Witte voelde zijn beslissing om te stoppen met de 3JS een beetje als doodgaan. "Dit is het overlijden van mij als gitarist. Sinds ik eind vorig jaar de beslissing nam uit de band te stappen, heb ik geen gitaar meer durven aanraken. Mijn hand is inmiddels vergeten dat hij ooit gitaar kon spelen. Het lukt gewoon niet meer."

De Witte draagt zijn plek in de formatie over aan zijn zoon Jan, waar hij alle vertrouwen in heeft. "Veel hoef ik hem niet te vertellen, hij maakt het al jarenlang van dichtbij mee", aldus De Witte daarover. Verdrietig over zijn afscheid of bang voor het zwarte gat is hij niet. De Witte blijft achter de schermen actief bij de 3JS. De laatste show met De Witte is op 16 april in Gouda.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren