logo songteksten.net

Admiral Freebee gelooft niet in avontuur

(Novum) - De Belgische Tom van Laere, beter bekend als de charismatische Admiral Freebee, blijft het liefst binnenshuis. De Antwerpse muzikant heeft niets met het avontuur zoals in het bekende boek waaruit hij zijn artiestennaam heeft, On The Road van Beat Generation-schrijver Jack Kerouac.

"Ik vind avontuur interessant. Die mannen uit On The Road durfden alles, ze durfden op reis te gaan wanneer ze wilden. Ze durfden vier of vijf nachten niet te slapen, spoten heroïne, hadden seks met mannen en vrouwen. Ze durfden alleen niet op de spookboot Admiral Freebee te gaan", zegt Admiral Freebee tegen Novum Nieuws.

Dat verklaart ook de keuze voor de naam die Van Laere zich aanmat. "Aangezien ik in het dagelijks leven helemaal niks durf, dacht ik: die naam moet ik nemen."

Admiral Freebee zegt totaal niet te zijn wat hij leest. "Het liefst blijf ik in mijn huiskamer, binnen de muren en voor mezelf koken. Ik ben helemaal niet van het avontuur en de romantiek. Ik geloof alleen maar in 'trouble and desire'."

Hoewel de Antwerpenaar niet avontuurlijk is ingesteld gaat hij toch regelmatig naar de Verenigde Staten om daar zijn albums op te nemen. "Het opnemen van een plaat is saai", licht Freebee toe. "Mensen zijn constant bezig met geluid en microfoons goed zetten. Naar Amerika gaan maakt het interessanter. Maar ik geloof totaal niet in avontuur." Op 3 september staat Admiral Freebee op het Into the Great Wide Open-festival op Vlieland.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren