logo songteksten.net

Murray weigert nabestaanden Jackson te helpen

(Novum) - Conrad Murray weigert een verklaring af te leggen in de zaak die de kinderen en moeder van Michael Jackson hebben aangespannen tegen concertorganisator AEG Live. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwszender CNN. De nabestaanden vinden dat AEG nalatig is geweest bij de aanstelling van en supervisie op Murray, die is veroordeeld is wegens betrokkenheid bij Jacksons dood.

De Jacksons willen veertig miljard dollar van AEG, dat de comebackconcerten van Jackson organiseerde. De concertorganisator huurde Murray in, die in 2009 een fatale dosis propofol toediende aan de zanger.

Murray zou in de zaak moeten verklaren dat AEG inderdaad verantwoordelijk is voor zijn aanstelling. De voormalige arts heeft echter aan de familie laten weten niet mee te willen werken, zijn verklaring zou weleens tegen hem gebruikt kunnen worden.

De drie kinderen van de overleden King of Pop eisen elk tien miljard dollar in verband met inkomsten van hun vader die ze door zijn dood hebben gemist. Daarbij willen ze nog eens een bedrag voor andere schadeposten. AEG vindt de eisen 'absurd' en beweert dat het al langer bergafwaarts ging met de zanger.

De rechtszaak gaat 2 april van start in Los Angeles. Michaels zoon Prince legt naar verwachting wel een verklaring af.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren