logo songteksten.net

Topman Electronic Arts legt functie neer

(Novum) - Topman John Riccitiello legt zijn functie bij game-uitgever Electronic Arts eind deze maand neer. De operationeel directeur wordt tijdelijk vervangen door topman Larry Probst, terwijl er wordt gezocht naar een vervanger. Dat heeft Electronic Arts maandagavond bekendgemaakt. Tegenvallende jaarcijfers, die 7 mei gepresenteerd worden, liggen vermoedelijk ten grondslag aan het besluit.

Electronic Arts verwacht dat de cijfers van het vierde kwartaal beneden de verwachting zijn die het bedrijf eind januari heeft uitgesproken. Het bedrijf verwachtte het boekjaar met 3,8 miljard dollar omzet af te sluiten, waarvan 1,2 miljard zou worden gehaald in het laatste kwartaal.

"Het is een wederzijds besluit geweest", zei Probst in een verklaring over het aftreden. Riccitiello werd zes jaar geleden aangesteld als operationeel directeur met onder meer de belofte dat Electronic Arts de markt voor het schietspelgenre zou veroveren. Dat is met Battlefield 3 slechts ten dele gelukt, terwijl de verkoop van de Medal of Honor-reeks teleurstellend is geweest. De belofte om een miljard dollar omzet te draaien met het aanbieden van downloadbare spellen maakte hij wel waar. Riccitiello krijgt bij zijn vertrek 24 maanden salaris mee, rond de 1,7 miljoen dollar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren