logo songteksten.net

R. Kelly is miljoenenvilla kwijt aan bank

(Novum) - Een villa van R. Kelly in Chicago is gedwongen verkocht. De 46-jarige zanger had al jaren zijn hypotheek niet meer betaald, waarna de bank over ging tot een veiling. Het huis, dat R. Kelly voor anderhalf miljoen dollar aanschafte, leverde slechts 950 duizend dollar op. Dat schrijft de lokale krant Chicago Sun-Times.

Robert Sylvester Kelly, beter bekend als R. Kelly, kocht de woning in de jaren negentig. Hij liet het huis dat op de grond stond afbreken om de nu verkochte villa te laten bouwen. Het onderkomen, dat ooit vijf miljoen dollar waard was, bevat onder meer acht badkamers, een zwembad en bioscoop.

Sinds 2010 zou Kelly zijn hypotheek van 3,5 miljoen dollar niet meer hebben afgelost. Naar verluidt deed hij dat omdat hij de bank wilde dwingen de regels te versoepelen. Al in de zomer van 2011 dreigde de bank beslag te leggen op Kelly's onderkomen. Destijds was zijn schuld opgelopen tot bijna drie miljoen dollar.

Niet alleen de bank zit achter Kelly's geld aan, ook de Amerikaanse belastingdienst heeft nog geld tegoed van de zanger. Zijn belastingschuld zou vorig jaar zijn opgelopen tot vijf miljoen dollar. Een woordvoerder van de zanger wil niet reageren op de berichten over de gedwongen verkoop, maar laat de Chicago Sun-Times wel weten dat Kelly geen financiƫle problemen heeft.

R. Kelly scoorde in 1996 een wereldhit met I Believe I Can Fly. Ook nummers als Gotham City en If I Could Turn Back the Hands of Time deden het goed. De laatste jaren komt Kelly vooral in het nieuws wegens financiƫle problemen. Zo werd hij in 2011 nog aangeklaagd door zijn voormalig manager. In 2002 werd de zanger beschuldigd van seksuele handelingen met een minderjarig meisje. Zes jaar later werd hij daar echter van vrijgesproken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren