logo songteksten.net

Tim Knol en Ellen ten Damme spelen in het donker

(Novum) - Tim Knol en Ellen ten Damme geven zaterdagavond een optreden tijdens Earth Hour. Dat hebben het Wereld Natuur Fonds en de VARA bekendgemaakt. Ook Douwe Bob en Stevie Ann staan op het Earth Hour Rooftop Concert. Zaterdag om 20.30 uur wordt over de hele wereld licht gedoofd om aandacht te vragen voor klimaatverandering.

De artiesten geven een akoestisch optreden op het gebouw De Rotterdam, waar toeschouwers uitzicht hebben over de Maasstad. Het concert, dat ook live te volgen is via de website van de VARA, komt voort uit een afspraak van dj Giel Beelen en astronaut André Kuipers. Beelen is gastheer en Kuipers vertelt die avond over hoe hij de schoonheid en kwetsbaarheid van de aarde vanuit de ruimte heeft beleefd.

"De wereld om ons heen is belangrijk", laat singer-songwriter Tim Knol weten in een verklaring. "Niet alleen in de grote zin van het woord, maar ook in het klein."

"Het klinkt een beetje cliché, maar ik vind het heel belangrijk dat de volgende generatie ook kan genieten van alle mooie dingen die de aarde te bieden heeft", voegt Douwe Bob toe. "Het is goed om na te denken over wat je daar zelf aan kunt doen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren