logo songteksten.net

Programma Buma Rocks! bekend

(Novum) - Het programma van Buma Rocks! is woensdag onthuld. Het nieuwe evenement voor en door liefhebbers van het hardere muziekgenre, georganiseerd door Buma Cultuur, Mojo en Fortarock, wordt op 31 mei gehouden in Doornroosje in Nijmegen.

's Middags vindt een conferentieprogramma plaats, bestaande uit een keynote, talkshow en barbecue. Tijdens de talkshow onder leiding van Eric Corton gaan zes gasten uit de rock- en metal industrie met elkaar in discussie, onder wie Ian Sales, de agent van Metallica en System of a Down, en zangeres Charlotte Wessels van Delain. Op het daarop volgende showcasefestival presenteren vijf bands zich aan de aanwezige nationale en internationale muziekindustrie.

Initiator Frank Helmink wil met Buma Rocks! 'een bijdrage leveren aan het internationale succes van dit genre'. "Nederland blinkt internationaal uit in de niche, in specifieke muzieksoorten zoals dance en jazz. Zo ook in rock en metal", zegt hij in een verklaring. "Daar maken Nederlandse bands het onderscheid, denk aan Epica, Within Temptation en Textures. Daar mogen we trots op zijn."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren