logo songteksten.net

Nick & Simons single Julia blijft scoren

(Novum) - Nick & Simon hebben weer succes geboekt met het nummer Julia. De single die een wereldrecord vestigde komt deze week nieuw binnen op de eerste plaats van de Media Markt Top 40. Dat heeft platenmaatschappij Cloud 9 Music bekendgemaakt.

"Het gebeurt niet vaak dat een Nederlandstalig nummer nieuw binnenkomt op nummer een in de Media Markt Top 40", laat Erik de Zwart, voorzitter van Stichting Nederlandse Top 40, weten in een verklaring. "Dus naast het Guinness-record schrijven Nick en Simon ook nog eens hitparadegeschiedenis."

Het is de tiende keer dat een Nederlandstalige plaat op nummer een binnenkomt in de lijst. Marco Borsato was de laatste die dit voor elkaar kreeg, toen hij in 2008 Stop de Tijd uitbracht.

De single Julia kwam vorige week ook op de koppositie binnen in de Single Top 100. Het Volendamse duo nam het nummer met 154 verschillende meisjesnamen op, waaronder Amber, Emma en Maartje. Nick & Simon komen hiermee in het Guinness Book of Records, omdat ze binnen 24 uur de meeste digitale singles hebben uitgebracht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren