logo songteksten.net

Handen Meuldijk gaan niet jeuken van Koningslied

(Novum) - Belinda Meuldijk heeft niet de behoefte om zich te wagen aan het Koningslied. John Ewbank presenteerde onlangs de eerste opzet van het officiƫle nummer voor Willem-Alexander en veel artiesten bezingen de toekomstige koning met een eigen lied. Meuldijk, die veel hits schreef voor ex-man Rob de Nijs, wordt er niet enthousiast van.

"Dat lijkt me zo'n kopzorg. Ik zou me daar niet zo gauw aan wagen en denk dat het in goede handen is bij de diverse mensen die zich er nu al mee bezig houden", vertelt de 58-jarige schrijfster aan Novum Nieuws. "Ik vind het hartstikke gezellig dat feest, maar meer ook niet."

Meuldijk weet wel waar het Koningslied aan moet voldoen. "Het is natuurlijk een klein beetje een schets van alles wat typisch Hollands is", zegt ze. "Dat moet er zeker in, want het appelleert natuurlijk sterk aan onze identiteit als Nederland en dat vinden Hollanders altijd fijn."

"Ik denk dat er genoeg talent rondloopt dat dat ook kan schrijven", vindt Meuldijk. "Ik wens ze veel succes en als ze er echt niet uitkomen mogen ze me bellen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren