logo songteksten.net

Gordon doet zijn talent weer eer aan

(Novum) - Gordon is met zijn nieuwe zanggroep Los Angeles naar eigen zeggen teruggekeerd naar zijn roots. De 42-jarige zanger maakte afgelopen tijd vele uitstapjes naar tv en radio, maar vindt dat zijn grootste talent bij het zingen ligt. Daarom is Gordon zijn eigen boyband gestart.

"Mijn laatste succes was in 2001 met Re-play, Never Nooit Meer. En solo heb ik nog Omdat Ik Zo Van Je Hou gescoord. Toen kwam er zo'n acht jaar niks meer", vertelt Gordon in De Telegraaf. "Mijn carrière was verbasterd. Ik ging Vijf Tegen Vijf presenteren, deed Read My Lips, zat als dj bij Noordzee, was jurylid bij talentenshows. De mensen zagen mij niet meer als zanger."

Met de Toppers kon hij wel een flinke riedel ten gehore brengen, maar dat is volgens Gordon toch andere koek. "Gezellig, maar toch meer een meezingfestijn met liedjes die ik normaal gesproken nooit tot mijn repertoire zou rekenen." Toch zegt Gordon de groep niet vaarwel. "Nee, ik doe graag mee aan dat feestje. Het is alleen niet waar ik het hele jaar mee bezig wil zijn."

Tijdens een gesprek met presentator Wilfried de Jong in het programma 24 Uur Met sprak Gordon: ik ben een zanger, dat vind ik het leukste. "En daar verwoordde ik het opeens spatzuiver. Ik heb er nog om zitten janken. En toen zei ik: ik moet nu gaan doen wat ik het beste kan."

In april kondigde Gordon aan dat hij op zoek was naar klassiek- of musicalgeschoolde baritons en tenoren. De audities vonden in mei bij hem thuis aan zijn vleugel plaats. "Ik maakte mijn eigen boyband", vertelt de zanger. Het eerste optreden van de mannen vindt zondag plaats op de Uitmarkt in Amsterdam. Hun debuutalbum komt in november uit.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren