logo songteksten.net

Dries Roelvink leert skypen door reizende zoon

(Novum) - Dries Roelvink leert dankzij zijn zoons reis naar Zuid-Afrika omgaan met de moderne technologieën. Zoon Dave is in Kaapstad, waar hij probeert het te maken als model. "Hij heeft mij leren skypen", vertelt Dries aan Novum Nieuws. "Het is best leuk om zo contact te houden."

Dat skypen ging echter niet zonder slag of stoot. "Ik heb er twee dagen over gedaan om een account aan te maken", biecht de 54-jarige volkszanger op. "Opeens was ik wel heel oud. En ik ben al niet zo’n nerd. Ik ben al blij als ik mijn eigen website kan openen."

Hoewel zijn 19-jarige zoon in zijn eentje in Zuid-Afrika zit, maakt Dries zich niet al te veel zorgen. "Zolang ik hem maar zo'n drie keer per dag kan spreken. Mijn zorgen beginnen pas na een halve dag. Eén keer was hij zijn telefoon drie dagen kwijt. Toen ben ik boos op hem geworden."

Roelvink ziet dat zijn zoon zich goed voelt in Kaapstad en dat hij het naar zijn zin heeft. "Ik ben een trotse vader en zie veel parallellen. Zijn opleiding is zowat nihil. Hij is net als ik veel te vroeg van school gegaan. Toen een modellenbureau interesse in hem toonde, dacht ik: misschien kom je toch nog goed weg. Ik zou zo niets op kunnen noemen wat hij anders zou kunnen doen."

Dave, die begin deze maand naar Kaapstad vertrok, en zijn vader dromen al voorzichtig van een grote modellencarrière. "Hij heeft elke dag castings voor vrij grote merken als Coca Cola", weet Dries. "Ik hoop dat hij zijn geld kan verdienen als een bekend model. De volgende stap is Milaan. Als het daar lukt, kan het heel wat worden."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren