logo songteksten.net

Van Kooten vindt spanning The Passion best lekker

(Novum) - René van Kooten vindt de spanning die hij voelt voor het opvoeren van The Passion eigenlijk best lekker. De acteur vertolkt donderdagavond Jezus in de moderne vertelling van zijn lijdensweg, live vanuit hartje Den Haag.

"Het is zo'n grote operatie voor veel mensen. Die zenuwen, die spanning komt er per dag gewoon meer in", zegt hij tegen Novum Nieuws. "Maar dat is lekker hoor. Dat moet ook want het is een bijzonder iets, je doet het niet elke dag. Maar ja, dat giert wel door het lijf heen af en toe, naarmate het dichterbij komt."

"Ik vind het mooi om Jezus ook een beetje met de twijfel te spelen en te proberen hem een mens van vlees en bloed te laten zijn op momenten", zegt van Kooten over zijn rol. "Dat hij weet wat hem te doen staat, maar dat hij er ook heel erg bang voor is. Dat hij dan toch doorgaat, maakt het denk ik bijzonder."

"Er zit zo veel voorbereiding in met zo veel mensen, dat je alleen maar kunt hopen dat het allemaal op zijn plek valt", legt hij uit. "Als dat allemaal lukt, dan denk ik dat we een heel erg bijzonder mooi Passion-verhaal hebben."

Het evenement van de omroepen EO en RKK wordt donderdagavond live uitgezonden op Nederland 1.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren