logo songteksten.net

'Prins William zwaait af als reddingspiloot'

(Novum) - Prins William stopt als reddingspiloot. De Britse prins, tweede in lijn van troonopvolging, is volgens ingewijden klaar voor een volgende stap. "Als lid van het Britse koningshuis en binnen de strijdkrachten", vertelt een bron aan het Amerikaanse Us Weekly.

William, die nog tot deze zomer voor de Royal Air Force werkt, zou zijn ontslag al hebben ingediend. "Binnen een maand kondigt hij zijn vertrek aan, rond de tijd dat zijn eerste kind wordt geboren stapt hij daadwerkelijk op", weet de ingewijde. Williams vrouw Kate is in verwachting van hun eerste kind, dat wordt in juli geboren.

"Wat de hertog doet na zijn huidige dienstverband bij de Search and Rescue Force is aan hemzelf", reageert een woordvoerder van de 30-jarige prins. Het werk dat William als reddingspiloot verricht is volgende maand te zien in een BBC documentaireserie. Daarin vertelt de prins, die sinds vorig jaar zelf mag vliegen in de speciale helikopters, onder meer dat hij het heel bijzonder vindt om levens te redden.

"Er is geen beter gevoel dan iets goeds doen en iemands leven redden", vertelt William in een preview. "Ik denk niet dat er een grotere roeping in het leven is. Het zien van het gezicht van een zoon of dochter als je hun moeder of vader veilig terug brengt van het randje van de dood. Dat is heel bijzonder."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren