logo songteksten.net

Guild of Stags verwacht geen succes à la Krezip

(Novum) - De bandleden van Guild of Stags gaan niet uit van enorme commerciële successen met hun debuutplaat Ode to the Emperor. "Ik denk dat de meeste nummers niet op de radio komen, want veel liedjes duren langer dan vijf minuten", vertelt drummer Bram van den Berg, die eerder deel uitmaakte van Krezip, aan Novum Nieuws. "Maar dat vinden we ook niet erg."

"Het is niet ons doel om net zo succesvol te worden als Krezip", legt Van den Berg uit. Naast de drummer stapten ook Joost van Haren en JanPeter Hoekstra over van Krezip naar Guild of Stags. "Met Krezip maakten we vooral popliedjes en die kwamen wel op de radio", aldus Van den Berg, die met de mannenband veel ruigere muziek maakt. "Guild of Stags is een heel ander verhaal."

Hoewel de band in 2009 direct na het uiteenvallen van Krezip werd opgericht, liet het debuutalbum dat op 29 maart verschijnt, lang op zich wachten. "Dat had vooral met geld en tijd te maken", vertelt de Britse zanger Michael Devlin, die zich bij de groep voegde nadat hij de mannen bij toeval had getroffen tijdens een optreden in Zandvoort. "Ik woonde in Londen en de rest van de mannen zat in andere bands."

"We hebben alles zelf betaald", gaat Van den Berg verder over Ode to the Emperor. "Het album is helemaal van ons en we zijn heel trots." De mannen bekennen regelmatig hun eigen plaat op te zetten. "Eigenlijk mag je dat niet zeggen over je eigen muziek, maar ik luister er constant naar", zegt Devlin, die binnenkort naar Nederland verkast zodat hij vaker kan spelen met Guild of Stags. "De plaat staat net niet in mijn top twintig."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren