logo songteksten.net

Halina Reijn genomineerd voor Theo d'Or

(Novum) - Halina Reijn is voor haar rol als Nora in het gelijknamige toneelstuk genomineerd voor de Theo d'Or voor de indrukwekkendste vrouwelijke, dragende toneelrol. Pierre Bokma en Fedja van HuĂȘt behoren tot de kanshebbers voor de mannelijke pendant van de prijs, de Louis d'Or. Dat heeft de Nederlandse Toneeljury 2013 zaterdag bekendgemaakt.

De jury vindt dat Reijn met haar titelrol voor Toneelgroep Amsterdam (TA) een van haar beste prestaties tot nu toe heeft geleverd. De twee andere genomineerden voor de Theo d'Or, Marieke Heebink en Karina Smulders, zijn eveneens verbonden aan TA. Beiden spelen dragende rollen in de voorstelling Persona.

Bokma is genomineerd voor zijn rol als Vijs in De Verleiders: De Casanova's van de Vastgoedfraude van Bos Theaterproducties. "Het vakmanschap van deze acteur is in alle handelingen voelbaar, van de kleinste gebaren tot de extreemste uitvallen", schrijft de jury onder voorzitterschap van schrijver Arthur Japin.

Van HuĂȘt, die vorige maand werd bekroond met de Mary Dresselhuys Prijs, is kanshebber voor zijn titelrol in Macbeth. De derde genomineerde voor de Louis d'Or is Hein van der Heijden voor zijn rol als Lex en diens 'weergaloze openingsmonoloog' in Mightysociety10. Van der Heijden sleepte de Louis d'Or vorig jaar al in de wacht.

Vorig jaar ging Marlies Heuer er tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg Amsterdam vandoor met de Theo d'Or. De winnaars van dit jaar worden in september bekendgemaakt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren