logo songteksten.net

Mumford & Sons pakt publiek moeiteloos in

(Novum) - Mumford & Sons wist zaterdagavond een afgeladen Ziggo Dome razendsnel om de vingers te winden. De Britse band opende ijzersterk en wist de aandacht niet meer los te laten met zijn kenmerkende stadionfolk.

De band, bestaande uit voorman Marcus Mumford, Winston Marshall, Ben Lovett en Ted Dwane, startte direct met de opzwepende albumopener Babel. Als tweede nummer werd gedurfd meteen de grootste hit Little Lion Man ingezet. Aangemoedigd door Mumford en co trilde de Ziggo Dome al snel op zijn grondvesten. Het publiek sprong enthousiast op en de zeventienduizend kelen brulden van voor tot achter mee.

Ook The Cave, Winter Winds en van het nieuwe album I Will Wait en Lover of the Light deden het goed bij de soms uitbundige zaal. De band maakte er geregeld een folkfeestje van gekenmerkt door die typische sound van Mumford & Sons. De nummers beginnen vaak klein maar ontpoppen tot bombastische stadionknallers met een opzwepend ritme. De vier krijgen dan ook geregeld hulp van drie strijkers en drie blazers die de muziek meer body geven.

Aan het einde van de set werd met Dust Bowl Dance nog een keer alle zeilen bijgezet met Marcus Mumford achter de drums. Waar het gehele concert nogal braaf was, kreeg dit nummer een mooi 'rock and roll'- einde als de leadzanger niet alleen de drums een pak rammel geeft maar ook een hele rits standaards omver dendert.

A la Coldplay dook de groep even later achter in de zaal op voor een toegift. Ademloos keek het publiek toe hoe het nummer Reminder klein en vrijwel akoestisch gebracht werd. Helaas lukte het niet om de hele zaal helemaal stil te krijgen, maar dat weerhield de heren er niet van om vervolgens nog eens extra groot uit te pakken voor het slotakkoord.

Support acts Half Moon Run en Mystery Jets, die het publiek op mochten warmen, werden er bijgehaald en samen werd afgesloten met The Weight, een nummer van de legendarisch groep The Band. De in totaal negentien muzikanten straalden een en al plezier uit en dat werd dan ook beloond met een warm applaus van het publiek.

Voor diegene die geen kaarten kon bemachtigen is er hoop dat Mumford & Sons alweer snel in Nederland te zien zijn. Mogelijk zit er een plaats op pak en beet Lowlands in getuige de slotwoorden van Marcus Mumford: 'we see you soon'.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren